Talasanje - Šetnja

Maj je mesec borbe protiv raka kože. Pravo vreme da, u susret letnjim mesecima i učestalijem izlaganju suncu, obratimo pažnju na rizik koji to nosi. Srbija je u evropskom proseku kada je reč o broju novoobolelih, ali smo po broju umrlih od melanoma na zabrinjavajućem drugom mestu. To je posledica kasnog otkrivanja bolesti. O značaju prevencije i rane dijagnostike, terapiji i dostupnosti inovativnih lekova razgovaraćemo sa dr Aleksandrom Adamovićem direktorom Zavoda za kožne i venerične bolesti i Savom Pilipovićem, predsednikom Udruženja pacijenata obolelih od melanoma.

Nasuprot euforiji koja mesecima prati velika fudbalska takmičenja u muškoj konkurenciji, jedva da zapazimo informaciju o planetarnom nadmetanju žena u tom sportu.

Ono će početi tačno za mesec dana u Francuskoj. Srbije nema među učesnicima, pa je to bio povod da, o mestu ženskog fudbala kod nas, Biljana Šujdović porazgovara sa nekadašnjom igračicom Rada i reprezentativkom, Jelenom Polić.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Stajić.

 

U drugom satu emisije pružamo vam priliku da "talasate" zajedno sa nama. Vi pričate, sugerišete, komentarišete - mi slušamo!

Telefoni za uključenja su: (011)322 5099 i (011)322 5299.

Gošće u studiju Zorana Bokan i Dragana Živojnović.

U studiju - Mirjana Nikić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво