Talasanje - Šetnja

Maj je mesec borbe protiv raka kože. Pravo vreme da, u susret letnjim mesecima i učestalijem izlaganju suncu, obratimo pažnju na rizik koji to nosi. Srbija je u evropskom proseku kada je reč o broju novoobolelih, ali smo po broju umrlih od melanoma na zabrinjavajućem drugom mestu. To je posledica kasnog otkrivanja bolesti. O značaju prevencije i rane dijagnostike, terapiji i dostupnosti inovativnih lekova razgovaraćemo sa dr Aleksandrom Adamovićem direktorom Zavoda za kožne i venerične bolesti i Savom Pilipovićem, predsednikom Udruženja pacijenata obolelih od melanoma.

Nasuprot euforiji koja mesecima prati velika fudbalska takmičenja u muškoj konkurenciji, jedva da zapazimo informaciju o planetarnom nadmetanju žena u tom sportu.

Ono će početi tačno za mesec dana u Francuskoj. Srbije nema među učesnicima, pa je to bio povod da, o mestu ženskog fudbala kod nas, Biljana Šujdović porazgovara sa nekadašnjom igračicom Rada i reprezentativkom, Jelenom Polić.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Stajić.

 

U drugom satu emisije pružamo vam priliku da "talasate" zajedno sa nama. Vi pričate, sugerišete, komentarišete - mi slušamo!

Telefoni za uključenja su: (011)322 5099 i (011)322 5299.

Gošće u studiju Zorana Bokan i Dragana Živojnović.

U studiju - Mirjana Nikić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]