Nedeljom za selo

Tovljači junadi i dalje su u problemu zbog zastoja izvoza junetine u Tursku. Potražnja za bikovima je pala, pa samim tim i cena.  Međutim, cena teladi je ostala visoka što proizvođače dovodi u nezavidan položaj. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović uveren je da  dolaze bolji dani jer je potražnja za goveđim mesom u svetu velika, a otvaraju se i nova tržišta.

Cena tovljenika porasla je sa 120 na 170 dinara, pa proizvođači napokon mogu da odahnu. 

Polovinom aprila počela je sezona protivgradne zaštite, koja je već dejstvovala protekle nedelje. Na području Šumadije zabeležena je i prva šteta od grada. 

U Srbiji je sve više poljoprivrednika  zainteresovano za grupnu sertifikaciju organske proizvodnje. U emisiji ćete čuti  kako taj model povezivanja proizvođača  funkcioniše u opštinama Brus i Blace. 

Iz Ministarstva poljoprivrede ponovo stiže apel  da se ne pali vatra na njivama jer može da dođe do požara. O tome kakvu štetu može da izazove paljenje razgovarali smo sa Vladimirom Teodosićem iz Laćarka čiji je voćnjak  krušaka prošle godine dobrim delom izgoreo. 

Urednik i voditelj Davorka Tešić.   

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво