Novosti dana

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je srpskoj ekonomiji uvođenjem prištinske takse naneta šteta veća od 500 miliona evra na godišnjem nivou. Đurić je rekao da bi Hašim Tači i drugi predstavnici Prištine, umesto što umanjuju štetu koju njihove mere nanose odnosima Srba i Albanaca i srpskoj ekonomiji trebalo da kažu ko je odgovoran za šverc na teritoriji Kosova i Metohije i čije firme profitiraju od takse na srpsku robu. Ocenio je da je samit u Berlinu bio prilika da Srbija iznese svoje stavove, da se sagledaju odnosi u regionu, i šta ko misli.

Potpredsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić okarakterisao je samit u Berlinu kao mali korak ka nastavku dijaloga Beograda i Prištine. Jevtić je za Prvi program Radio Beograda rekao da bez razgovora nema rešavanja problema ljudi na Kosovu i Metohiji. Podseća da je ukidanje takse na uvoz robe iz centralne Srbije uslov za nastavak dijaloga. Odluku predsednika Aleksandra Vučića da se ne uvode kontramere ocenjuje kao mudru, jer pokazuje da je odgovornost na Prištini.

Povodom obeležavanja Dana sećanja i hrabrosti - Jom Hašoa Veagevura, na prostoru nekadašnjeg nacističkog logora Topovske šupe u Beogradu otkrivena je nova memorijalna ploča u znak sećanja na žrtve holokausta. Predstavnici Jevrejske opštine Beograd, tom prilikom su zatražili adekvatnije obeležje mesta stratišta Jevreja.

U osam sela u opštini Topola grad je juče pričinio veliku štetu na ranim zasadima voća. Sa radarskog centra BUKULjA za RTS su rekli da je ispaljeno 45 raketa, od toga 12 sa šest lansirnih stanica nad teritorijom opštine Topola, koje su, navode, sprečile da šteta bude veća.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи