Romano Them

Gošća Sveta Roma je Sanela Bahtjarević, koordinatorka Programa readmisije u Fondu za obrazovanje Roma. Predstavništvo Fonda za obrazovanje Roma sprovodi projekat pod nazivom „Unapređivanje mogućnosti za integraciju i obrazovanje Roma u Srbiji, pospešivanje zapošljivosti mladih Roma i reintegraciju povratnika“. Upoznaje nas sa ciljevima projekta i zapošljivosti, kao i o povećanju konkurentnosti pripadnika romske nacionalne manjine na tržištu rada.

Govorimo o mestu Vajska, gde će čak 70 odraslih Roma do kraja juna će završiti večernju Osnovnu školu, a među njima najstariji je sedamdesetpetogodišnji Franja Mišković.

U večerašnjoj reportaži govorimo o romskoj dinastiji u Škotskoj i o tituli «Kralj Roma» koja je u poslednjih pet vekova pripadala različitim ličnostima. Ponekad je ona nasleđivana, a ponekad zaslužena ili čak zatražena. Raspon moći ovih titula je često bio ograničen na malu grupu ljudi na određenim mestima, ali ponekad je bio priznat i na širem, međunarodnom nivou.

Emisiju vode Una Beriša i Gordana Nešović.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи