Novosti dana

Na kraju Foruma "Pojas i put" u Pekingu predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je kineskom predsedniku Si Đinpingu što je pokazao poštovanje prema malim zemljama. Predsednik Kine pozvao je danas još zemalja da se pridruže inicijativi "Pojas i put" poručujući da vlada Kine želi da "pruži pogodnosti za sve".

Predsednik Vučić je rekao da mu se čini da je napravljen, kako se to kod nas kaže, dobar prolaz u NR Kini. "Ali smo govorili istinu, govorili ono što mislimo i govorili dobro o saradnji sa NR Kinom. Ponosan sam na činjenicu da sam dobio priliku da poslednji govorim na skupu, ali istovremeno i da sedim sa desne strane na ručku pored predsednika Sija".Ono što dobijamo to su radna mesta, veći BDP i bolji životni standard građana Srbije, dodao je predsednik Vučić.

Među brojnim vrednim sporazumima potpisanih ovih dan u Pekingu je i sporazum "Pametni gradovi" koji je ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić potpisao sa "Huavejom". Projekat će obuhvatati Beograd, Novi Sad i Niš, a Ljajić kaže da će se njegovom realizacijom najverovatnije početi u Nišu. Projekat "Pametni gradovi" obuhvata tri najveća grada u Srbiji - Beograd, Novi Sad i Niš sa mogućnošću da se razvije i u drugim gradovima u zavisnosti od ekonomskih interesa, rekao je ministar trgovine i telekomunikacije Rasim Ljajić za Jutarnji dnevnik RTS-a.

Vernici širom sveta danas obeležavaju Veliku subotu, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka - dana raspeća Isusa Hrista. Veliku subotu vernici obeležavaju u molitvi i tišini. Na ovaj poslednji dan nedelje stradanja i smrti vernici celivaju plaštanicu na Hristovom grobu koja se na Veliki petak svečano iznosi pred pravoslavne oltare i krajem dana u subotu, pred slavlje Vaskrsenja, uz poseban ritual ophoda oko crkve unosi u oltar.

Laslo Đere igra protiv Italijana Matea Beretinija meč polufinala turnira u Budimpešti. Susret počinje oko 15.40, tačnije posle duela Krajinovića i Ebera. Tok meča možete pratiti na našem portalu. 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво