Srpski na srpskom

Kad su nam prvi put u goste došli rođaci iz Amerike, za doručak su tražili po dva rovita jaja, tost i obavezno, sok od pomoradže. Naredne godine, mi im za doručak spremili jaja, a oni će u glas: - Jaja nikako! To je čist holesterol! Tost od belog hleba? Taman posla! Može samo crni i to za ručak. Za doručak, samo voće!

Sledeće godine ni voće nije valjalo, a vratila se jaja. Posle su došle na red ovsene pahuljice, pa slanina, sa crnim tostom i margarinom, bez pomorandže. Prošle godine puter je postao zdrav, dva jajeta su mogla da se jedu jednom nedeljno, i vratila se pomorandža. Pita me žena - šta sad da im spremi, kad dođu za Vaskrs? Za nas se zna - vaskršnje jutro ne počinjemo bez dva-tri jajeta, a posle, kako je red, tucamo se s komšilukom i prijateljima sve do vaskršnjeg utorka i sva iskršena jaja odmah pojedemo.

- Oni će ionako tražiti dlaku u jajetu - kažem ženi - pa kad su već takvi, iscedi im pomorandžu i uzmi od dece ona drvena jaja, da bar imaju s čim da se čuknu za Uskrs.

Glumac - Feđa Stojanović 

Urednik i voditelj - Mirjana Blažić

 

broj komentara 0 pošalji komentar