Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić zadovoljan je postignutim sporazumima, potpisanim ugovorima kao i planovima za dalji razvoj poslovne ali i vojno- tehničke saradnje sa Kinom. Vučić je precizirao da su potpisana tri značajna ugovora, medju kojima i ugovor o izgradnji industrijskog parka u Beogradu. Predsednik Vučić je razgovarao i sa Vang Huningom, članom Stalnog komiteta Politbiroa Centralnog Komiteta Komunističke Partije Kine. Govorio je i na panelu Komunističke Partije Kine "Povezivanje među ljudima", održanom uoči početka foruma „Pojas i put".

Posle pet meseci, na kioscima na severu Kosova i Metohije pojavile su se dnevne novine iz centralne Srbije, a od ponedeljka će štampa biti distribuirana i u drugim srpskim sredinama na Kosmetu, javlja Radio Kosovska Mitrovica. Novine nisu stizale na Kosmet pošto je Priština uvela taksu od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, koji treba da reši problem više od 17 hiljada građana, korisnika tih kredita. Zakon je rezulat kompromisnog rešenja države, udruženja građana i banaka. Građani će moći da izaberu da li će po novom zakonu konvertovati preostali deo kredita u evre ili će nastaviti sa sudskim sporovima. Skupština je usvojila i dopune Zakona, po kojima će plate zaposlenih u predškolskim ustanovama od maja biti povećane za devet odsto.

Srbija je lider u Evropi po broju žena i devojaka u sektoru informacionih tehnologija, poručila je premijerka vlade Ana Brnabić na obeležavanju Međunarodnog dana devojaka u informaciono-komunikacionim tehnologijama. Brnabićeva je učenicama osnovnih škola poručila da su one najveći potencijal Srbije, i da će vlada učiniti sve da uspostavi kvalitetan obrazovni sistem i omogući bolje uslove za život, kako bi one ostale i radile u Srbiji.

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastaće se u 160-om „večitom derbiju", koji će biti odigran u okviru 33-ćeg kola Superlige. Utakmica na stadionu Rajko Mitić počinje u 19 časova. Prenos je na Prvom programu Radio Beograda.

Urednik emisije - Nataša Raketić

Urednik vesti - Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво