Novosti dana

U 2.06 navršilo se dvadeset godina otkako je u NATO bombardovanju ubijeno 16 radnika RTS-a. Porodice, prijatelji i kolege i dalje postavljaju pitanje "Zašto?". Poštu stradalim radnicima kod spomenika "Zašto?" i ove godine su odali predstavnici RTS-a, novinskih udruženja, kolege i porodice poginulih.

Premijerka Ana Brnabić je povodom medijskih navoda da se sporazum Beograda i Prištine očekuje do oktobra rekla da su pritisci sve veći. Ističe da razgraničenje nikada nije bilo na agendi, već da je bilo jedna od opcija. "Nikad taj predlog nije bio na stolu. Da li očekujem da dođe do sporazuma do oktobra? Ne očekujem. Nemam razloga da verujem jer smo sve dalje od dijaloga i od mogućeg rešenja", rekla je Ana Brnabić koja učestvuje n ekonomskom forumu na Jahorini.Islamska država preuzela je odgovornost za koordinisane bombaške napade u Šri Lanki tokom kojih je nastradala 321 osoba, javlja agencija Amak.

Rojters prenosi da agencija nije prižila dokaze za te tvrdnje. Ranije danas su zvaničnici u Šri Lanki saopštili da su napadi na crkve i hotele predstavljaju osvetu za skorašnji napad na džamiju u Novom Zelandu.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]