Sportski žurnal

U majstorici finalne serije ABA lige košarkaši Crvene zvezde su, čak sa 43 poena razlike, savladali Budućnost iz Podgorice, osvojili prsten Jadrana i plasirali se u Evroligu. Kao da je svima laknulo posle pet utakmica oko kojih je bilo mnogo dešavanja koja nemaju veze sa sportom. Na parketu, crveno- beli sinoć su bili dominantni, preciznije- sva tri susreta odigrana u dvorani `Aleksandar Nikolić` dobili su sa ogromnom razlikom.

Sinoć je počela i i finalna serija plej- ofa domaćeg odbojkaškog šampionata. Crvena zvezda je u prvoj utakmici, u novosadskom SPENS-u savladala Vojvodinu rezultatom 3-1. Sledeći meč igra se u glavnom gradu, na Banjici, u četvrtak. Kod dama, u finalnoj seriji, posle preokreta, Jedinstvo iz Stare Pazove vodi sa 1-0 u pobedama protiv Železničara, drugi meč na programu je sutra popodne u Lajkovcu.

U toku je Svetsko prvenstvo u stonom tenisu u Budimpešti, naš Aleksandar Karakašević juče je odigrao sjajan meč, savladao Majkla Mejza i plasirao se u glavni žreb singla. I Izabela Lupulesku se plasirala u glavno takmičenje. Inače, na šampionatu u Mađarskoj je čak 564 igrača iz 102 države.

Na teniskom turniru u Budimpešti, Miomir Kecmanović je na startu poražen od Australijanca Milmana u dva seta. Laslo Đere sastaje se sa Letoncem Gulbisom, a Dušan Lajović se povukao s turnira u glavnom gradu Mađarske, kako bi mogao da sanira problem sa žuljevima, posle najvećeg uspeha u karijeri, u Monte Karlu. Ivana Jorović završila je takmičenje na turniru u Istanbulu, od nje je u dva seta bila bolja Mađarica Timea Baboš.

Srpski košarkaški trener Igor Kokoškov smenjen je posle samo jedne sezone na klupi NBA ligaša Finiksa, potvrdio je menadžer kluba Džejms Džons. Kao najozbiljniji kandidat da nasledi Kokoškova spominje se pomoćni trener Filadelfije Montoj Vilijams.

Rvači se spremaju za Svetsko prvenstvo u Kazahstanu, o tome razgovaramo sa selektorom naše reprezentacije Miloradom Dokmancem. Nenad Borovčanin priča o renesansi srpskog boksa, s naglaskom na 57. Beogradski pobednik- Memorijal Branko Pešić, koga je ove godine osvojio 20-godišnji Nemanja Gavrilović, član kluba Despoti iz grada na Dunavu.

U Sportskom žurnalu slušajte ono o čemu ćete sutra čitati na novinskim stupcima.

Urednik i voditelj današnje emisije je Željko Stefanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво