Novosti dana

Potpredsednik Srpske liste, Igor Simić, kaže za RTS da građani na predstojećim vanrednim izborima moraju pokazati da Priština ne može da upravlja sredinama u kojima žive Srbi. Dodaje da jedinstvo našeg naroda na Kosovu i Metohiji izaziva nervozu. Kandidate za gradonačelnike opština sa srpskom većinom prijavile su Srpska lista, Demokratska partija Kosova i pokret "Samoopredeljenje". Kandidati Srpske liste su: Goran Rakić u Kosovskoj Motrovici, Srđan Vulović u Zubinom potoku, Vučina Janković u Zvečanu i Zoran Todić u Leposaviću. Vanredni izbori u tim opštinama biće održani 19. maja.

Predsednik Aleksandar Vučić je, uoči posete Kini, razgovarao sa ambasadorkom Čen Bo. Istakao je da je učešće na Drugom forumu „Pojas i put" u Pekingu velika čast za Srbiju i potvrda da Kina u našoj zemlji vidi pouzdanog partnera. On je preneo čvrstu podršku Srbije vizionarskoj ideji predsednika Si Đinpinga, koja će doprineti napretku celog čovečanstva. Vučić je naglasio da predsedniku Siju želi da zahvali za sve što je učinio za Srbiju, za svu pomoć u ekonomskom razvoju i podršku u pitanjima od državnog i nacionalnog interesa. Ambasadorka Čen je istakla da predsednik Si veoma ceni srpsko-kinesko prijateljstvo i predsednika Vučića lično. Ona je naglasila da će Forum okupiti 40 svetskih šefova država i vlada, a da će predsednik Srbije biti među tri lidera koji će dati završnu reč.

Povodom Dana Vojske Srbije u zgradi Starog Generalštaba svečano su dodeljene nagrade pripadnicima Vojske za učinjeno delo, za rezultate od posebnog značaja, najbolje sportiste, kao i vojne spomen-medalje za dostignuća u sportu. Nagrađeno je 14 pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane. Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da su nagrade način da se ukaže priznanje i poštovanje ljudima koji na svom radnom mestu daju maksimum. Istakao je da Vojska Srbije nije plaćenička, već vojska ljudi koji vole svoj posao i poziv, a iznad svega vole Srbiju i svoj narod.

Urednik i voditelj - Slobodan Petrović

Urednik vesti - Nenad Selaković

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво