Nedeljom za selo

Cena tovljenika napokon je počela da raste. Proizvođači kažu da je to posledica spoljnih faktora, pre svega afričke kuge svinja, a ne stabilizacije i uređenja domaćeg tržišta. Država je intervenisala - Republička direkcija za robne rezerve  objavila je javni poziv za naturalnu razmenu do 5 hiljada 445 tona merkantilnog kukuruza za tovnu stoku, po paritetu 8,61 kilogram kukuruza za kilogram tovljenika, odnosno 15,68 kilograma kukuruza za kilogram tovne junadi.

Proizvođači jabuka i dalje muku muče sa prošlogodišnjim rodom koji nemaju kome da prodaju. Jedini izlz je u pronalaženju novih tržišta.

O stanju pšenice razgovarali smo sa poznatim stručnjakom u toj oblasti profesorom Miroslavom Maleševićem On kaže da je izvesno da će ovogodišnji rod biti umanjen 20 do 30 odsto. To je posledica kasne setve, ali i dugog sušnog perioda.

Već u predstojećoj žetvi pšenica bi dobrim delom trebalo da pređe na sistem plaćanja po kvalitetu, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

O izmenama i dopunama IPARD programa, koje se odnose pre svega na ispunjenost nacionalnih standarda u sektoru voća i povrća, ali i o tome može li Srbija da izgubi deo sredstava iz fonda Evropske unije   razgovarali smo sa Aleksandrom Bugunovićem iz Privredne komore Srbije.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво