Talasanje - Šetnja

Svetski dan planete Zemlje obeležava se širom sveta. Da li vas vesti o promenama klime i dramatičnom izumiranju živog sveta ostavljaju hladnim zato što vam se čini da je reč o globalnom fenomenu koji se vaš lično ne tiče? Nažalost, celokupna savremena nauka pokazuje da se ubrzane promene tiču ne samo na nas, nego i svih drugih organizama na planeti. O tome razgovaramo sa dr Vladimirom Đurđevićem, klimatologom sa Fizičkog fakulteta u Beogradu.

Izložba „Stvaranje modernog Beograda: od 1815. do 1964." otvorena je krajem prošle nedelje u Muzeju grada Beograda. Na izložbi su predstavljeni urbanistički i arhitektonski razvoj glavnog grada u periodu dugom 150 godina, tokom kojih se on transformisao iz pogranične orijentalne varoši u moderan evropski grad. Naše gošće su autorke ove izložbe.

U rubrici Svetski putnik predstavljamo planinare iz Planinarskog sportskog društva Pobeda koji su osvajajući najviše vrhove sveta obišli našu planetu.

Ponedeljkom emisiju završavamo sportskom pričom „Više od igre". Za naš program govori reditelj RTSa Vesko Grozdanić, pod čijim je vođstvom emitovano više od 5500 direktnih prenosa sportskih događaja.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво