Romano Them

Gost u današnjem Svetu Roma je Srđan Šajn jedan od lidera u Savezu „Romi Srbije“. Sa Šajnom razgovaramo o pokušajima Saveza da se izbori za ravnopravnije poziciju u političkim izborima, jer kako sada stvari stoje, brojne etničke manjine u Srbiji imaju male šanse da se neko od njihovih predstavnika nađe u Skupštini.

Stalna Konferencija Roma, zajedno sa više od stotinu romskih i proromskih organizacija i aktivista, uputila je otvoreno pismo predsedniku i premijeru Bugarske, Rumenu Radevu i Bojku Borisovu, povodom nedavnih napada desničara i navijača na romske kuće u mestu Gabrovo.

Istim povodom predsednik Helsinške komisije, Alsi Hasting izdao je saopštenje u kome se novodi da je veoma uznemiren porastom napada na Rome u Evropi. Pored Bugarske, posebno apostrofira Italiju, Francusku i Češku Republiku.

U Staroj Pazovi u toku je gradnja stambenog objekta sa 30 stanova namenjenih Romima kojima je, povodom Svetskog dana Roma, predsednik ove sremske opštine, uručio rešenja o dodeli stanova.

Emisiju vode Una Beriša i Branko Đurić.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво