Talasanje - Šetnja

Povodom promocije knjige "Ka boljoj demografskoj budućnosti Srbije", koja je održana juče u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, sa ministarkom bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku, Slavicom Đukić Dejanović, koja je jedan od autora, razgovarao je Aleksandar Milivojević.

Najavićemo manifestaciju "Dani kulture", koja se danas održava u Kragujevcu, u holu Pravnog fakulteta. O manifestaciji nam govori jedan od organizatora profesor Ustavnog prava Dragan Bataveljić i zdravičar Dragiša Simić.

Tema psiholoških priča sredom "Korak napred" je značaj odluke o sopstvenoj profesiji, koju donosimo najčešće u mladosti, a ima ogroman uticaj na čitav život. Psiholozi ističu da se na profesionalnu orijentaciju i stručnu pomoć psihologa u ovom važnom trenutku života danas ne obraća dovoljno pažnje. O tome razgovaramo sa psihologom Višnjom Helajzen.

Naučnici su prvi put u istoriji astronomije prikazali pravu fotografiju jedne crne rupe u svemiru. O ovom naučnom dostignuću govori nam astronom dr Milan Stojanović iz Astronomske opservatorije Beograd.

Povodom 95 godina Radio Beograda sećamo se emisije "Jovanovići", koje ste na našem programu mogli da slušate do 2000. godine. O svakodnevici jedne naše porodice govore Bora Oljačić, nekadašnji urednik Zabavne redakcije Radio Beograda i pisac tekstova za ovu emisiju, i glumica Ljiljana Blagojević.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво