Kod dva bela goluba

"Čovek od pepela“, "Preskakanje senke", „Balerina i rat“, „Slova od kovanog gvožđa“, „Titov prevodilac“, „Moj lepi život u paklu“ - samo su neki od naslova romana Ivana Ivanjija u kojima svojim životom svedoči o istoriji 20. veka.   

A sve priče i likovi, i njegova književnost, kako kaže sam pisac, začeti su "i gorkim i slatkim talogom iskustva" - odrastanjem u  Bečekereku, rodnom gradu koji je morao da napusti kada je počeo rat, ubistvom roditelja 1941, preživljenim užasima u koncentracionim logorima Aušvic i Buhenvald, nedovršenim studijama, istraživanjem literature, prevođenjem sa nemačkog jezika književnih dela Hajnriha Bela, Gintera Grasa, Bertolda Brehta, iskustvom rada kao nastavnika, novinara i prevodioca za nemački jezik najznačajnim političarima Jugoslavije.

U večerašnjoj emisiji "Kod dva bela goluba", pisac i prevodilac Ivan Ivanji, govori o  različitim svetovima u kojima je živeo, o piscima koje je poznavao, o knjigama koje je voleo, o   preplitanju života i literature,  o  "svom lepom životu u paklu".

Autor i urednik emisije Tamara Krstić.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво