Radioteka - Simo Matavulj: Na pragu drugog života, premijera

Simo Matavulj bavi se u svojoj priči tragičnom porodičnom situacijom u kojoj su socijalni elementi isprepletani sa suptilnom psihološkom dramom koja, zapravo, predstavlja samu esenciju zapleta.

Mladi čovek nalazi se na emotivnoj i socijalnoj raskrsnici. Odlučuje se između komfornijeg životnog puta uz bogatu naslednicu i života uz siromašnu devojku koju zapravo voli. Matavulj i ovog puta u pričanju skreće naš fokus sa naizgled glavnog lika prema njegovoj sestri koja umire i takođe se nalazi na raskrsnici, ali mnogo težoj, raskrsnici između života i smrti. Iz situacije u kojoj lebdi između „onog" i ovog sveta, ona jasno sagledava gde se nalaze suština i vrednost našeg bivstvovanja. Kao svoje poslednje zaveštanje pokušava da o toj istini progovori sa bratom. Elemente melodrame dramatizacija Katarine Koljević nadograđuje dragocenim nadrealističkim potencijalom komunikacije između sveta mrtvih i sveta živih, koji se nalazi u priči.

Uloge tumače: Sena Đorović, Siniša Ubović, Jelena Trkulja, Jadranka Selec i Dejan Čavić.

Lektor: Olga Babić

Muzički saradnik: Predrag Vasić

Ton-majstor: Milan Filipović

Radio dramatizacija: Katarina Koljević

Reditelj: Miloš Jagodić

Urednica serije: Melina Pota Koljević

Драмски програм

Autor:
Драмски програм Радио Београда

Драмски програм на РБ1 емитује репризну и премијерну продукцију у серији Драмске минијатуре суботом у 20:00, Драмски програм за децу недељом у 12:15 и у серији Радиотека недељом у 23:00. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво