Radioteka - Simo Matavulj: Na pragu drugog života, premijera

Simo Matavulj bavi se u svojoj priči tragičnom porodičnom situacijom u kojoj su socijalni elementi isprepletani sa suptilnom psihološkom dramom koja, zapravo, predstavlja samu esenciju zapleta.

Mladi čovek nalazi se na emotivnoj i socijalnoj raskrsnici. Odlučuje se između komfornijeg životnog puta uz bogatu naslednicu i života uz siromašnu devojku koju zapravo voli. Matavulj i ovog puta u pričanju skreće naš fokus sa naizgled glavnog lika prema njegovoj sestri koja umire i takođe se nalazi na raskrsnici, ali mnogo težoj, raskrsnici između života i smrti. Iz situacije u kojoj lebdi između „onog" i ovog sveta, ona jasno sagledava gde se nalaze suština i vrednost našeg bivstvovanja. Kao svoje poslednje zaveštanje pokušava da o toj istini progovori sa bratom. Elemente melodrame dramatizacija Katarine Koljević nadograđuje dragocenim nadrealističkim potencijalom komunikacije između sveta mrtvih i sveta živih, koji se nalazi u priči.

Uloge tumače: Sena Đorović, Siniša Ubović, Jelena Trkulja, Jadranka Selec i Dejan Čavić.

Lektor: Olga Babić

Muzički saradnik: Predrag Vasić

Ton-majstor: Milan Filipović

Radio dramatizacija: Katarina Koljević

Reditelj: Miloš Jagodić

Urednica serije: Melina Pota Koljević

broj komentara 0 pošalji komentar
Dramski program Dramski program

Autor:
Dramski program Radio Beograda

Dramski program na RB1 emituje repriznu i premijernu produkciju u seriji Dramske minijature subotom u 20:00, Dramski program za decu nedeljom u 12:15 i u seriji Radioteka nedeljom u 23:00. [ detaljnije ]