Novosti dana

U Subotici je održana zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske. Nakon sednice, između dve vlade i ministarstava Srbije i Mađarske potpisano je 11 dokumenata.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, rekla da su odnosi Srbije i Mađarske primer kako izgleda međusobno uvažavanje i poštovanje. Najavila je da će do kraja meseca biti izdata građevinska dozvola za deonicu "Turskog toka" kroz Srbiju. Biće otvoren još jedan granični prelaz, dok će "Horgoš" biti proširen, kaže premijerka. Premijer Mađarske Viktor Orban napominje da njegova zemlja mnogo uči od Srbije, pre svega u oblasti ekonomije.

Ministar finansija Siniša Mali očekuje da bude usaglašena finalna verzija nacrta zakona o kreditima u švajcarskim francima. Na konferenciji za medije u Vladi Srbije, on nije želeo da iznosi detalje navodeći da još dva člana zakona nisu usaglašena. Očekuje da će Vlada usvojiti leks specijalis i da će sve strane biti zadovoljne predloženim rešenjem.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da nema razloga da predstavnici svih poslaničkih grupa sutra ne dodju na zakazane konsultacije jer su se, kako kaže, na protestu dela opozicije, koji bojkotuju rad parlamenta, čuli zahtevi za dijalog. Sutra, kako navodi, treba videti šta se može zajednički uraditi kako bi se bolje predstavljali gradjani Srbije".

Najmanje 147 osoba je poginulo, a oko 614 je povređeno tokom nedavnih vojnih aktivnosti u Libiji, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija, koja je u Tripoli poslala timove lekara, prenosi Tas.

U Libiji trenutno postoje dve vlade - Vlada nacionalnog jedinstva, koju predvodi Fajez el Saradž sa sedištem u Tripoliju, i vlada sa sedištem na istoku zemlje koja ima podršku Libijske nacionalne vojske koju predvodi Kalifa Haftar.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Irena Jelovac.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво