Talasanje - Šetnja

Kakva je podrška države potrebna gradovima, ruralnim područjima i lokalnim samoupravama? Dokle se stiglo sa projektom koji predviđa njihovo prilagođavanje evropskim standardima, uvođenje principa dobre uprave i jačanje administrativne efikasnosti? O relativno novom procesu brendiranja koji podržava Švajcarska vlada i šta bi on mogao da znači za ekonomski razvoj, razgovaramo sa Vladimirom Jovanovićem - šefom Službe za informisanje u Stalnoj konferenciji gradova i opština i Minjom Obradović - pomoćnicom gradonačelnika Kragujevca.

Tereza Mej će na Samitu Evropske unije zatražiti još jedno, dodatno odlaganje roka za konačan odgovor o načinu izlaska Velike Britanije iz Unije. Istovremeno, podršku u svom parlamentu traži od opozicionih Laburista. U rubrici „Pogled na svet" o tome da li će evropski lideri pokazati razumevanje i kako će konzervativci reagovati na najnovije poteze premijerke.

Koliko su opravdani sve češći zahtevi za izmenama Zakona o radu koje bi donele oštrije sankcije za radnike koji odlaze na lažna bolovanja? Od 280.000 bolovanja, koliko se godišnje otvori u našoj zemlji, čak 11 procenata je - lažno. To praktično znači da oko 30.000 radnika svake godine, naročito u vreme poljoprivrednih radova, iako nema zdravstvenih tegoba-odsustvuje sa posla. O tome kakva su ovlašćenja poslodavaca koji utvrde da je radnik uzeo lažno bolovanje i u kojim slučajevima može da angažuje detektivsku agenciju razgovaramo sa Ratkom Jolićem, direktorom detektivske agencije Protekta MCI i sekretarom Udruženja detektiva Srbije i Nebojšom Atanackovićem iz Unije poslodavaca Srbije.

Slikar Milan Tucović ovog marta imao je petu, samostalnu izložbu u Japanu. O saradnji i prijateljstvu sa poznatim japanskim umetnicima, gostoljubivosti koju je osetio na svakom koraku u Tokiju, interesovanju Japanaca za umetnika iz Srbije i univerzalnoj snazi umetnosti kojoj forma nije bitna govori slikar Milan Tucović.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи