Sportski žurnal

Košarkaši Crvene zvezde u trećem meču polufinalne serije zaigrali su kako najbolje znaju i umeju i ubeljivo savladali ekipu večitog rivala Partizana. Sinoć, u Zagrebu, takođe u odlučujućem duelu, podgorička Budućnost bila je bolja od domaćina i na kraju u slast `ispila Cedevitu`. Prva utakmica finala između Zvezde i Budućnosti igra se u petak, 12. aprila u dvorani `Aleksandar Nikolić`. Serija za najbolji klub regionalne ABA lige igra se do tri pobede. Čućemo komenatar košarkaškog trenera Dragoljuba Vidačića.

Utakmicama 30. kola završen je oficijelni deo Super lige Srbije, sada se timovi razvrstavaju u dve grupe, plej of i plej aut, obe imaju po osam klubova. Već na startu, u subotu, sastaju se dve prvoplasirane ekipe Crvena zvezda i Radnički. Posle podele bodova, kakva su pravila na završetku ove faze takmićenja, razlika između Beograđana i Nišlija je svega četiri boda, tako da opuštanja ne sme biti ni na tren. Zvezda je bila dominantna tokom celog šampionata, Radnički je u fanstatičnoj seriji, odlikuju ga timska igra, motivator u liku trenera Nenada Lalatovića i ubojiti centarfor Nermin Haskić.

Počeo je rasplet takmičenja i u odbojkaškim ligama. Kod dama, Vizura je načinila brejk pobedom od 3-2 u Staroj Pazovi nad Jedinstvom, dok je Crvena zvezda istim rezultatom na svom parketu savladala ekipu Železničara iz Lajkovca. Naredni mečevi istih rivala na programu su već sutra, samo se menjaju gradovi- domaćini. Kod muškaraca, 3-2 je bilo i u duelu između Zvezde i subotičkog Spartaka, dok je Vojvodina, prvi pik ovog takmičenja, savladala Mladog radnika iz Požarevca bez izgubljenog seta. Druge mečeve odbojkaši igraju u sredu 10. aprila. Danas, u ovoj emisiji, slušamo komentare i procene trenera Crvene zvezde i Vizure Aleksandra Vladisavljeva i Dejana Desnice.

Evropa kup u vaterpolu nije baš najbolje završen po vaterpoliste Srbije, ali toliko puta nas je četa Dejana Savića radovala da bi samo zlonamerni mogli da prozbore ijednu lošu reč o ovim sjajnim momcima i trofejnim sportistima. Na takmičenju u Zagrebu u centru pažnje, ipak, bila su nova pravila, prvi put primenjena na jednom takmičenju. Probaćemo danas da ih detaljnije dočaramo i našim slušaocima, vreme će pokazati da li će pomoći dodatnom ubrzanju ovog atraktivnog sporta. Čućemo i Dejana Tomaševića, generalnog sekreta Košarkaškog saveza Srbije, koji je kandidovan za predsednika FIBA Evrope.

Tu su i druge aktuelnosti iz domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte danas ono o čemu ćete sutra čitati u novinama.

Urednik i voditelj današnje emisije je Željko Stefanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво