Novosti dana

Evropska unija je jasno saopštila da taksa, koju je Priština uvela na srpske proizvode, ne doprinosi napretku na evropskom putu, izjavio je glavni portparol Evropske komisije Margaritis Shinas. On je u intervjuu za Tanjug rekao kako će Brisel nastaviti da iznosi taj stav. Shinas nije mogao da odgovori na pitanje može li se očekivati nastavak dijaloga Beograda i Prištine do isteka mandata aktuelne Evropske komisije, ali ističe da je "neophodno razgovarati o problemima prošlosti" i da se "svi sporovi moraju rešiti pre ulaska u Evropsku uniju".

Uveren je da izgledi Srbije i drugih kandidata za članstvo u Evropskoj uniji neće biti promenjeni ishodom predstojećih izbora za Evropski parlament.

Skupština Beograda podneće sutra prekršajne i krivične prijave protiv organizatora sinoćnjeg protesta „1 od 5 miliona" kao i protiv svih koji su zabeleženi na video kamerama da uništavaju imovinu Beograda, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je na vanrednoj konferenciji za medije, rekao da šteta iznosi nekoliko desetina hiljada evra. Vesić ističe da štetu neće plaćati Beograđani, već oni koji su je napravili. Očekuje da će prekršajni sudovi odraditi svoj deo posla i kazniti one koji uništavaju grad.

U Libiji su nastavljeni žestoki sukobi u blizini Tripolija između provladinih i pobunjeničkih snaga. Premijer Fajez el Seraj kaže da će vojska braniti glavni grad svim silama. U televizijskom obraćanju naciji, optužio je generala Kalifu Haftara da je organizovao državni udar. Rekao je da će se pobunjenicima suditi, kako u Libiji tako i u inostranstvu. Iz Libijske nacionalne armije prete obaranjem aviona koji budu napadali njihove snage, a da će baze odakle su poleteli granatirati.

Na Svetski dan zdravlja, širom Srbije organizovani su besplatni preventivni pregledi. Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, do 16 časova, mogu da obave ORL i kardiološke preglede, izmere krvni pritisak, urade EKG, provere nivo šećera u krvi. U zdravstvenim ustanovama u kojima ne mogu da se organizuju kompletni pregledi, građanima je omogućeno da razgovaraju sa lekarima o zdravlju i konsultuju se o tegobama i terapiji.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи