Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom aktuelnog stanja u dijalogu sa Prištinom, koji je obustavljen zbog prištinskih taksa na srpsku robu, izjavio je da se nalazimo u slepoj ulici u koju smo bačeni, i izrazio uverenje da ta mera može biti ukinuta samo jačim pritiskom na Prištinu.

„Teško je videti izlaz iz ćorsokaka, u kojem smo se našli ne svojom krivicom. Bačeni smo u slepu ulicu, a neko drugi je pažljivo vozio do nje," istakao je Vučić u izjavi novinarima tokom posete Petrovcu na Mlavi, u okviru kampanje Budućnost Srbije. Izrazio je nadu da će biti vršen jači pritisak na Prištinu da ukine takse, i dodao da veruje da je to moguće, ali i da se plaši da to neće učiniti.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić boravi u Vašingtonu gde je razgovarao sa američkim zvaničnicima. Sreo se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Metjuom Palmerom i američkim senatorima i kongresmenima. U razgovoru za RTS, Marko Đurić kaže da je Srbija opredeljena da stvari rešava dijalogom i da želi da čuje šta može da uradi kako bi bile ukinute prištinske takse na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine. Za nas je, kaže Đurić, od ključnog značaja da sačuvamo mir i sigurnost građana, da se ne dozvoli bilo kome da uzurpira prava Srba.

Povodom 6. aprila, Dana sećanja na početak Drugog svetskog rata u Jugoslaviji 1941. godine, ministar za rad Zoran Đorđević i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić položili su vence u Aleji stradalih u bombardovanju Beograda. Đorđević je rekao da je Srbija uvek bila antifašistička zemlja i da će se svim snagama boriti protiv svakog oblika fašizma. Gradonačelnik Radojičić naveo je da je Beograd u svojoj burnoj istoriji mnogo puta bio bombardovan, a da je na današnji dan pre 78 godina počelo jedno od najvećih razaranja koje je znatno promenilo život, tok i izgled glavnog grada.

Legendarni jugoslovenski i srpski košarkaš Vlade Divac biće ove godine izabran u Kuću slavnih u Springfildu, objavio je novinar Adrijan Vojnarovski, jedan od najupućenijih u košarkaška dešavanja u Americi. Divac će tako postati četvrti Srbin u Kući slavnih, posle profesora Aleksandra Nikolića, Bore Stankovića i Dražena Dalipagića. Kandidat za ulazak ove godine u košarkašku Kuću slavnih sa prostora bivše Jugoslavije je i proslavljeni trener Bogdan Tanjević.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Tina Amić
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи