Novosti dana

Specijalni sud u Beogradu je u prvostepenom postupku osudio na kazne od po 30 i 20 godina zatvora četvoricu  pripadnika nekadašnjeg Resora državne bezbednosti zbog ubistva vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine. Tadašnji šef Resora DB-a Radomir Marković i šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić osuđeni su na po 30 godina zatvora, a pripadnik rezervnog sastava DB-a Miroslav Kurak i operativac DB-a Ratko Romić na po 20 godina zatvora.  Na tu presudu, pravo žalbe imaju i odbrana i tužilaštvo.

Predsednik Aleksandar Vučić i predstavnici Udruženja građana korisnika kredita u švajcarskim francima CHF Srbija usaglasili su aktivnosti za naredni period i najavili pregovore sa poslovnim bankama do postizanja dogovora. Konstatovano je da su u proteklih sedam dana vođeni intenzivni razgovori o rešavanju problema građana zaduženih u švajcarskim francima,  saopšteno je iz kabineta predsednika. Vučić je naglasio da je, uz podršku predstavnika Ministarstva finansija, Narodne banke Srbije i udruženja korisnika kredita u švajcarskim francima, napravljen značajan pomak u približavanju stavova i postizanju konačnog rešenja tog problema.

Britanska premijerka Tereza Mej zatražila je od Evropske unije da roduži rok za Bregzit sa 12. aprila na 30. jun, pošto je britanski parlament odbio da usvoji njen predlog Sporazuma sa Evropskom unijom. U pismu predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku navela je da će Velika Britanija ponuditi plan za nepredviđene situacije kako bi učestvovala na izborima za Evropski parlament 23. maja, iako -kako kaže, veruje da to nije u interesu ni Velike Britanije ni Evropske unije.

U Narodnoj biblioteci Srbije obeležen je Dan sećanja na stradanje nacionalne biblioteke tokom nacističkog bombardovanja 6. aprila 1941. godine. Upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković zapalio je sveće na Kosančićevom vencu gde se nalazila uništena biblioteka i rekao je da je istorija Narodne biblioteke Srbije veliki tragični roman. Svečanosti su prisustvovali ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Vaterpolisti Srbije igraju u Zagrebu protiv Španije, na završnom turniru Evropa kupa; ukoliko pobede u polufinalu će igrati sa pobednikom meča Grčka - Hrvatska.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Marica Serdar.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво