Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su "nasilnici i siledžije" spremni na svašta i da će država umeti da se obračuna sa njima. Pozvao je institucije da rade svoj posao i zahvalio ženama koje su u Starom dvoru "pokazale svim muškarcima" da moramo da imamo snage "da se izborimo sa fašizmom".

Podsećamo, sednica Saveta za ravnopravnost u Skupštini grada prekinuta je nakon što su lideri Saveza za Srbiju pokušali da uđu u zgradu Starog dvora. Žene zaposlene u Skupštini blokirale su ulazna vrata i tako ih sprečile da uđu. Pristalice SzS su potom blokirale zgradu REM-a na Trgu Nikole Pašića.

Teško je reći da se mogu ostvariti krupni koraci u bliskoj budućnosti u dijalogu Beograda i Prištine, pre svega zbog Prištine i izbora za novu evropsku administraciju, rekao je za RTS ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. On je siguran da pomaka u sporu o taksama koje je uvela Priština neće biti dok se ne završe izbori za Evropski parlament.

Regionalni sporazum o romingu, koji će od 1. jula omogućiti znatno niže cene rominga u zemljama Zapadnog Balkana, potpisan je na drugom Digitalnom samitu Zapadnog Balkana u Beogradu pod pokroviteljstvom EU. Sporazum su potpisali predstavnici zapadnobalkanske šestorke, a ispred Srbije ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Tina Amić

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи