Talasanje - Šetnja

Prema OEBS-ovom izveštaju o međunarodnim migracijama, Srbiju je od 2012. do 2016. godine napustilo 245 hiljada ljudi. Iako su migracije prirodan proces, on ima i posledice. One su utoliko teže ako je reč o zemlji krhke ekonomije poput naše. Institut za razvoj i inovacije se upustio u analizu toga koliki je trošak emigracije mladih iz Srbije. Podatak da se godišnje gubi 300 milona do 1,2 milijarde evra nikog ne ostavlja ravnodušnim. O tome ćemo razgovarati sa direktorom Instituta, Nenadom Jevtovićem.

Prethodni vikend bio je u znaku izbora u nekoliko zemalja. Nisu prošli bez iznenađenja. Slovačka je dobila prvu ženu za predsednicu, a politički zemljotres, za sada plitke amplitude, izazvao je poraz Erdoganove partije u nekoliko nejvećih gradova u Turskoj. To će biti glavne teme naše rubrike POGLED U SVET.
Ljubitelji riblje trpeze već dugo nemaju priliku da se pogoste kečigom. Činjenica da se u poslednjoj deceniji godišnje lovilo jedva 10-ak kilograma ove ribe, bila je upozorenje da ta vrsta nestaje i da se mora nešto preduzeti kako bi se zaštitila njena populacija. Od 1. januara lov na kečigu zabranjen je i u Srbiji.

Saznaćemo kako je genijalnost Leonarda da Vinčija dovela do nekih rešenja  koja su bila preteča vrhunskih naučnih dostignuća, a čućemo i segmente nove emisije KOJEKUDA.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво