Novosti dana

Skupština Srbije usvojila je Zakon o zdravstvenom osiguranju. Novina je redovan skrining pregled i sto odsto zarada za roditelje teško obolele dece. Takođe, izabrani lekar moći će da otvori bolovanje do 60 dana, umesto 30, kao i da lekari specijalisti  upućuju pacijenta na bolničko lečenje, a ne samo izabrani lekar. Predviđeno je i da oni koji se tri puta ne odazovu na preventivne preglede, a za to nemaju opravdanje, moraju platiti 35 odsto cene lečenja ako se razbole od bolesti za koju je bio predviđen skrining. Predviđeno je i formiranje jedinstvene liste čekanja koju će da vodi Republički fond za zdravstveno osiguranje.

U najnovijem izveštaju Antikorupcijskog tela Saveta Evrope - Greko navodi se da je Srbija delimično ispunila 10 preporuka u suzbijanju korupcije, dok tri nije uopšte. Ministarka pravde Nela Kuburović kaže za RTS da je ipak učinjen značajan napredak. Najavljuje i skoro
usvajanje novog Zakona o borbi protiv korupcije.

Na Okruglom stolu Sociojalno-ekonomskog saveta razmatralo se jačanje socijalnog dijaloga na lokalu. Kako je rečeno prioritet u narednom periodu biće formiranje lokalnih socijalno-ekonomskih saveta koji bi dostavljali svoje predloge šta treba promeniti kako bi bile zadovoljni država, poslodavci i radnici.

Vrhovni sud Venecuele potvrdio je odluku da se opozicionom lideru i samoproglašenom predsedniku države Huanu Gvaidu zabrani da napusti zemlju i proglasio ga  krivim za nepoštovanje vlasti, a od Ustavotvorne skupštine  zatražio da mu se ukine poslaničiki imunitet. Istovremeno, stotine građana Venecuele probilo je barikade duž granice sa Kolumbijom.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Tina Amić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво