Sportski žurnal

Reprezentativac Srbije u plivanju Čaba Silađi na Otvorenom prvenstvu Mađarske u Debrecenu ispunio je A normu za Olimpijske igre u Tokiju na 100 metara prsno. Silađi je trku isplivao za 59,40 sekundi, što je njegov novi lični rekord. Silađi će četvrti put učestvovati na Olimpijskim igrama, posle Pekinga, Londona i Rio de Žaneira, i to kao treći iz Tima Srbije za Tokio, nakon strelaca Zorane Arunović i Damira Mikeca.

Branilac trofeja Kupa Srbije Partizan i niški Radnički igraće u polufinalu, dok drugi par čine fudbaleri Crvene zvezde i lučanske Mladosti, odlučeno je žrebom u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama. U prvim utakmicama 17. aprila domaćini su Zvezda i Partizan, dok su revanši na programu 15. maja. Finale je zakazano za 23. maj na stadionu `Čair` u Nišu.

Novi trener fudbalera Partizana Savo Milošević zvanično je danas potpisao ugovor do kraja sledeće sezone i na promociji u Humskoj otkrio da je na nagovor čuvenog Ser Aleksa Fergusona odlučio da započne trenersku karijeru. Rekao je, tom prilikom, i da  ne postoji rezultatski pritisak kada je u pitanju titula.

Prvi put u istoriji naše televizije, RTS ne prenosi kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u fudbalu. Urednik Sportske redakcije RTS-a Zoran Marković kaže da je problem nastao kada je Uefa odlučila da napravi novi sistem takmičenja za koji je raspisan tender. `Mi smo ponudili mnogo više novca nego što smo do sada nudili, kada smo imali pravo na prenos, ali smo dobili obaveštenje da je najbolju ponudu dala `Junajted medija`, rekao je Marković. Ističe da je obaveza bila da `Junajted medija` to ekskluzivno pravo ponudi televiziji sa nacionalnom frekvencijom, ali da nikakvih pregovora sa RTS-om nije bilo. Najviše su oštečeni gledaoci, kaže Marković i dodaje -"RTS se trudi, vlasnik je i Svetskog prvenstva u košarci koje će biti u Kini, sada ćemo raditi i Evropsko prvenstvo u košarci, u kojem će završnica biti u našoj zemlji - igraće se u Beogradu, Zrenjaninu i Nišu. Mi smo vlasnici prenosa Olimpijskih igara, to su sve događaji od nacionalnog interesa i treba da ih vide svi građani Srbije".

U Jagodini se ovog vikenda održava prvi, samim tim i istorijski, skup domaćina svih takmičenja u Srbiji izvan stadiona, ima ih ukupno 75, sve to na inicijativu Gorana Čegara, koordinatora nacionalne kuće `kraljice sportova` za ovu vrstu događaja. Čuveni kenijski atletičar Pol Tergat, jedan od najboljih dugoprugaša i maratonaca svih vremena, osvajač 13 medalja na Olimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima, biće promoter 32. Beogradskog maratona. Najbolji teniser sveta Novak Đoković napravio je promenu u svom kalendaru posle loših rezultata na američkoj turneji.  Novak nije planirao da igra u Monte Karlu, ali su ga nove okolnosti naterale na promenu i to je potvrđeno na njegovom zvaničnom sajtu.

Urednik i voditelj danas je Željko Stefanović.

 

 

 




Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво