Sportski spomenar

Gošća 350. emisije je odbojkašica Snežana Misajlović. Tokom čitave karijere je igrala u Partizanu sa kojim je 1968. osvojila titulu državnog prvaka. Za državni tim je odigrala 40-ak utakmica.

Posle završetka igračke karijere je ostala u sportu radeći u nekadašnjoj SOFK-i Jugoslavije, a tokom 90-ih u ministarstvima sporta i inostranih poslova.

U emisiji će između ostalog govoriti: o prvoj školi odbojke u Jugoslaviji koju je vodio jedan od začetnika ovog sporta Sava Grozdanović. Zbog čega je neke utakmice igrala bosa? O saradnji na terenu sa čuvenom Milicom Stojadinović. O popularnosti, najtežim porazima, o nesvakidašnjem doživljaju u crkvi zemunici tokom studijske ekskurzije u Grčkoj. Zbog čega nije radila u Međunarodnom olimpijskom komitetu, iako je imala ozbiljnu ponudu? O sportskoj diplomatiji naše države tokom sankcija 90-ih.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.
Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво