Talasanje - Šetnja

Srbija i Bosna i Hercegovina su uklonile barijere za izvoz određenih proizvoda. Hoće li taj trend biti nastavljen i sa drugim državama u regionu? U kojoj meri pojednostavljivanje uvoznih procedura predstavlja izvoznu šansu za Srbiju, ali i mogućnost bolje saradnje i većeg razumevanja u regionu? Kolike uštede mogu ostvariti privrednici i ekonomije zemalja koje se odluče za ukidanje necarinskih barijera, neka su od pitanja za Amaliju Pavić, zamenica direktora Američke privredne komore u Srbiji.

Posle 22 meseca rada i saslušanih više od 500 svedoka, specijalni istražitelj Robert Maler zaključio je da Donald Tramp ili bilo ko iz njegovog okruženja, nije sarađavio sa Rusijom u predsedničkoj kampanji 2016. Dok Tramp ističe da je istraga osramotila i njega i zemlju, Demokrate tvrde da priča još uvek nije okončana. O aferi koja prati Trampa od stupanja na dužnost Jelena Vidić razgovara sa Ivanom Vujačićem, nekadašnjim ambasadorom u Americi.

O još jednoj prevari srpskih radnika koji su otišli u inostranstvo da bi radili i zaradili za sebe i svoje porodice. Iako se godinama izveštava o raznim sumnjivim agencijama i posrednicima u pronalaženu posla i dalje se dešavaju prevare koje se za neke radnike  završavaju kao najgora noćna mora. Kako izbeći takve nemile situacije, ko proverava agencije za posredovanje u zapošljavanju i da li se državi isplati da dobre radnike šalje u neku drugu zemlju? Gosti Duško Vuković iz Saveza samostalnih sindikata Srbije i Saša Dimitrijević iz Granskog sindikata „Nezavisnost".

U Srbiji je brak u krizi, svaki četvrti se završi razvodom. Statistika je slična i u svetu. Ocena stručnjaka je da današnja generacija mladih ima strah od emocionalnog angažovanja. Oni imaju vrline, kreativnost i inicijative, ali nisu spremni na trpljenja i kompromise koje bi bračna zajednica tražila. Da li savremenom društvu nedostaje neka vrsta pripreme za brak objasniće nam Jasna Lovrić, psiholog i osnivač „Škole za brak" u razgovoru sa Mirjanom Nikić.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара