Novosti dana

Na današnjoj sednici predsedništva Srpske napredne stranke biće reči o mogućim prevremenim izborima. Predsednik Vučić isključio je mogućnost razgovora sa opozicijom, i poručio im u autorskom tekstu za Srpski Telegraf da se spreme za istinu. Kaže da će sa građanima da razgovara uvek, ali sa onima koji misle da su siledžijstvo i nasilje put do državne kase, privilegija i pljačke, nema nameru nikada.

Potpredsednica SNS-a Marija Obradović rekla je da će na sednici, osim o izborima, biti reči i o Kosovu i Metohiji, ekonomskoj situaciji u Srbiji, investicijama i pripremama za predstojeću skupštinu stranke. Poručila je da je, prema svim istraživanjima, Srpska napredna stranka daleko ispred drugih stranaka u Srbiji i da će opozicija morati da ima ozbiljan program.

Evropska unija, zajedno sa SAD i drugim državama, ponovo je pozvala vladu u Prištini da odmah ukine 100 odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije i BiH. Ta mera ometa i dijalog i evropski put Prištine, izjavila je za Zeri portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič.

Danas je kod Pirota, puštena u saobraćaj alternativna deonica puta pored koridora 10, koja spaja auto-put, industrijsku zonu i centar grada.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će vladi predložiti nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači ipak neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine do 3. aprila. Vlasnici će morati da poseduju jedino potvrdu o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza.

Fudbaleri Srbije igraće u Lisabonu protiv Portugalije na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Utakmica počinje u 20 časova i 45 minuta, a prenos je na Prvom programu Radio Beograda.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи