Novosti dana

Uoči obeležavanja dve decenije od početka NATO-bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, predsednik Aleksandar Vučić ocenio je da je to što se dogodilo 1999. godine bila agresija, i poručio da građani treba da budu sigurni u svoju budućnost, jer je zemlja nezavisna i neuporedivo snažnija ekonomski, ali i vojno. Kaže da je ponosan na činjenicu da već pet godina na ozbiljan način obeležavamo godišnjice NATO agresije, i što se ne plašimo da kažemo da jesmo žrtva i da stvari nazovemo pravim imenom. Ponovio je da Srbija mora da se okrene budućnosti, ali je kaže da ne zaboravimo zločine koje su nad našim narodom i decom počinjeni.

Predsednik Srbije obišao je radove na zgradi Radio Televizije Vojvodine u Sremskoj Kamenici, koji su počeli novembra 2017. 18 godina posle rušenja od strane NATO pakta. Završetak radova očekuje se za šest meseci, a reč je o investiciji od oko 50 miliona evra.

Na Međunarodnoj konferenciji "Mir i napredak umesto ratova i siromaštva", u okviru obeležavanja 20 godina od NATO agresije, ministar odbrane Aleksandar Vulin je istakao da Srbija ničim nije izazvala ni uzrokovala NATO agresiju. Srbija je, kaže, uradila ono što bi uradila svaka slobodna zemlja, borila se i branila od terorističkih napada, a zato je, umesto nagrade, doživela da bude napadnuta i bombardovana. Podsetio je da je Srbija izabrala da bude vojno neutralna i ponovio da nećemo postati članica NATO-a.

Islamska država je poražena na svom poslednjem uporištu u Baguzu u Siriji, saopštile su sirijske demokratske snage koje podržavaju Sjedinjene Američke Države. Navode da je tom pobedom proglašen kraj samoproglašenog Kalifat koji je nekada zauzimao trećinu Iraka i Sirije. Portparol Sirijskih demokratskih snaga Mustafa Bali izjavio je da će borba protiv ekstremista biti nastavljena "do istrebljenja".

Mira Vasiljević, vokalna solistkinja narodne muzike i osnivač ženske pevačke grupe „Đerdan" preminula je 85-oj godini u Beogradu, posle duže i teške bolesti. Solističku karijeru započela je 1961. godine kao solistkinja Radio Beograda. Nosilac je brojnih nagrada i priznanja.

Opelo Miri Vasiljević biće održano na beogradskom Novom groblju u sredu, 27. marta u 12 časova i 30 minuta , a sahrana je u 13 časova.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Tina Amić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво