Talasanje - Šetnja

Početak aprila donosi obavezu pedijatara da roditeljima preporučuju vakcinaciju dece protiv ovčijih boginja. U većini zapadnih zemalja, vakcina protiv varičele se nalazi na spisku obaveznih. Zašto kod nas nije na listi? Zbog čega je bolje da dete primi vakcinu protiv te vrste boginja nego da ih preleži? Gost: dr Srđa Janković, imunolog Univerzitetske dečje bolesti u Tiršovoj.

Između Anda na istoku i Tihog okeana na zapadu, veličine Velike Britanije, prostire se pustinja Atakama. Stara je oko 15 miliona godina, surova i divlja, prepoznatljiva po kamenju koje se kreće. Jedno je od najsuvljih mesta na svetu. U pojedinim delovima pustinje, kiša nije pala nekoliko decenija. Čari i magiju pustinje Atakama, kao i najvišeg aktivnog vulkana na svetu Ohos del Salado, koji se, takođe, nalazi u Čileu, otkriva nam alpinistkinja Dragana Rajblović.

O nameri Rusije da „prebaci internet na svoje servere", odnosno da tačke rutiranja na internetu koje upravljaju podacima koji ulaze ili izlaze iz zemlje postavi unutar svojih granica i pod svoju kontrolu tako da može da podigne pokretni most do spoljnog saobraćaja ako je pod pretnjom, razgovaramo sa Vladimirom Radunovićem iz Diplo fondacije.

Seksualno zlostavljanje u sportu je tabu tema o kojoj se nerado ili nikako ne govori u Srbiji, ali to ne znači da ono ne postoji. Ovom pojavom u redovnoj rubrici „Sport- više od igre" bavila se koleginica Snežana Pantović. O ovom problemu govore psihijatar, sportski psiholog, doktor Đorđe Ćurčić i nekadašnja vrhunska sportiskinja, diplomirani pravnik, trener i majka dvoje mladih sportista, karatiskinja Tanja Petrović.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво