Talasanje - Šetnja

Šume su prirodni proizvođači kiseonika, a hektar šume u toku samo jednog sata "udahne" oko osam kilograma ugljen dioksida, koliko, za isti vremenski period, u atmosferu disanjem izdahne približno 200 ljudi. Jedno su od najvećih i najekonomičnijih klimatskih rešenja. Na svetski dan šuma skrećemo pažnju na neodgovoran odnos prema ovom dragocenom prirodnom resursu. Razgovaraćemo sa Vladimirom Nikolićem iz Uprave za šume pri Ministarstvu poljoprivrede.

Osam dana pre isteka zvaničnog roka da se Velika Britanija izjasni o načinu izlaska iz EU, na samitu u Briselu razmatraće se molba premijerke Tereze Mej da se Ujedinjenom Kraljevstvu omogući dodatno vreme za postizanju sporazuma. Sagovornik Radio Beograda je novinar BBC-a, Dejan Radojević.

Na beogradskom Sajmu automobila, koji sutra počinje, biće predstavljen prvi srpski punjač za elektro vozila, koji je izradila kompanija IEEG. To je povod da Slavka Vujovića iz te kompanije pitamo kakva je šansa da električni automobili masovnije budu prisutni na našem tržištu i koliko smo daleko od prvog spskog električnog vozila.

Čućete i segmente nove emisije KOJEKUDA, a posvetićemo pažnju i izložbi "Žena- telo i lik u italijanskoj umetnosti" koja odslikava položaj žene u poslednja dva veka i njenu potragu za sopstvenim identitetom.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво