Talasanje - Šetnja

Osnovci iz Srbije od 25. marta do 11. aprila peti put će biti obuhvaćeni velikim međunarodnim TIMSS ispitivanjem, kojim se u više od 60 zemalja sveta proveravaju đačka postignuća i ono što su naučili iz matematike i prirodnih nauka. Na osnovu toga se u svakoj zemlji, ali i na globalnom nivou, obavlja procena stanja i napretka osnovnog obrazovanja. Naša gošća je nacionalni koordinator međunarodnog istraživanja TIMSS 2019. dr Ivana Đerić, iz Instituta za pedagoška istraživanja.

Jedno od najvažnijih poglavlja za pristupanje Srbije Evropskoj uniji je Poglavlje 27, koje se odnosi na zaštitu životne sredine. To poglavlje bi trebalo da bude otvoreno do kraja godine, o čemu je naša koleginica Nataša Aćimović razgovorala sa resornim ministrom Goranom Trivanom na nedavno održanom Biznis forumu na Kopaoniku.

Nakon izvođenja "Rok opere" , krajem prošle godine, združeni sastav novosadskog Big benda, članova hora i orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta prirediće u Centru Sava veče posvećeno najlepšim hitovima disco muzike iz sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka. Koncert, zakazan za 28. mart, najaviće jedna od učesnica, pevačica Bojana Stamenov.

U susret 95. godišnjici Radio Beograda predstavljamo najpoznatije emisije sa našeg programa. Emisiju Večeras zajedno, koja sledeće godine puni 50 godina, predstaviće koleginica Dragana Živojnović.

 Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво