Novosti dana

NATO agresija je bila težak zločin protiv male suverene zemlje, ali je srpski narod i 20 godina posle toga nepokoren, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Četvrtoj međunarodnoj konferenciji ,,Beogradski strateški dijalog - Dvadeset godina od bombardovanja Jugoslavije - poruke za evropsku bezbednost u 21. veku. Istakao je da je Srbija vojno neutralna zemlja, i da želi dobre odnose sa Alijansom, ali ne i članstvo u njoj. Naglasio je i da ne postoji pritisak koji može da natera Srbiju da prihvati rezultate Nato agresije 1999. godine. 

Policija je u prethodna dva dana privela 18 osoba u vezi s protestima i upadom u zgradu RTS-a, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić. Prekršajni sud u Beogradu osudio je ukupno sedam osoba. Povodom najave opozicionih lidera da će se ponovo okupiti ako svi privedeni ne budu danas pušteni, Rebić je gostujući u Jutarnjem dnevniku rekao da nema potrebe za protestom jer, kako je istakao, u Srbiji postoji pravna procedura i samim tim policija ne može da se meša u odluke suda.

Nekoliko osoba je povređeno u pucnjavi u holandskom gradu Utrehtu, saopštila je lokalna policija. BBC javlja da je jedan muškarac ispalio hice na putnike u tramvaju. Zbog incidenta je blokiran trg kod tramvajske stanice na periferiji grada, a na mestu nesreće su službe hitne pomoći. Helikopteri nadleću oblast. Holandska policija ne isključuje terorizam kao mogući motiv za napad.

Od početka godine u saobraćaju u Srbiji je poginulo 67 osoba, što je za trećinu manje nego na početku 2018. Međutim, najnoviji rezultati akcije Saobraćajne policije sprovedene prošle nedelje pokazuju da smo veoma nedisciplinovani vozaci. O tome govori i podatak da je MUP rutinskom kontolom u februaru za samo tri dana napisao 12 000 kazni zbog korišćenja mobilng telefona i nevezivanja pojasa.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи