Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je kampanju "Budućnost Srbije", obilaskom Borskog okruga. Posetio je pogon topionice bakra "Ziđin Bor". Vučić je istakao da je uveren da 5.000 radnika u RTB-u može da bude pokretač razvoja celog istoka Srbije. Kineska kompanija "Ziđin" će u RTB Bor samo ove godine uložiti 160 miliona evra, a u narednih nekoliko godina, uz nalazište Čukaru Peki kod Bora, do dve milijarde evra, rekao je Aleksandar Vučić, u okviru obilaska Borskog okruga.

U 17 časova je u Boru previđeno da se predsednik Vučić i premijerka Ana Brnabić obrate građanima.

Država ima indicija ko bi mogao da stoji iza ubistva Olivera Ivanovića i čim bude mogla da ih dokaže izaći će u javnost sa tim informacijama, rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Prema rečima ministra Stefanovića, sve što je radilo naše tužilaštvo i Bezbednosno informativna agencija ukazuje da krivce i nalogodavce ne treba tražiti među Srbima.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić oštro je osudio sinoćni napad na dvojicu srpskih mladića u naselju Bošnjačka mahala u severnoj Kosovskoj Mitrovici kao deo politike zastrašivanja srpskog naroda. Linč dvojice srpskih mladića u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice deo je organizovane i politički inspirisane taktike zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a cilj je da se serijom izolovanih incidenata izazove protivreakcija srpskog naroda i dalja eskalacija napetosti, rekao je Đurić.

Veliki skup opozicije u Tirani. Demonstranti su probili ogradu oko zgrade sedišta premijera Edija Rame i parlamenta. Policija je upotrebila suzavac. Hiljade ljudi je izašlo na ulice Tirane nezadovoljni stanjem u državi, zahtevajući ostavku premijera. Skup obezbeđuje oko 1.200 pripadnika policije i garde.

Košarkaši Srbije mogu da budu zadovoljni žrebom za Svetsko prvenstvo u Kini. "Orlovi" će u grupnoj fazi takmičenja igrati protiv Italije, Filipina i Angole u gradu Fošanu. Srbija je postavljena u grupu D, što znači da će se, ukoliko prođe dalje, ukrštati sa grupom C u kojoj se nalaze Španija, Iran, Portoriko i Tunis.

Izvor slike sa naslovne strane: Nataša Aćimović/Radio Beograd 1

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво