Nedeljom za selo

Zbog zastoja u izvozu junetine u Tursku, proizvođači su se našli u nebranom grožđu. Ponuda bikova je velika, a potražnja mala pa je i cena žive vage u padu. Predsednik skupštinskog odbora za poljoprivredu Marjan Rističević kaže da država aktivno radi na rešavanju problema i da se očekuje da početkom narednog meseca  izvoz za Tursku ponovo krene.

Ovih dana u Vojvodini je počela setva šećerne repe. Pojedine šećerane, zbog pada interesovanja za uzgoj slatkog korena, kooperantima nude bolje uslove.

U Srbiji postoje ogromne količine prvoklasnih jabuka koje ne pronalaze kupce. Proizvođači problem vide u Uredbi kojom je određeno da samo izvoznici koji imaju više od 500 vagona skladišnog prostora mogu da plasiraju jabuke na strana tržišta. Nadležni poručuju da će voćari ubuduće morati da se prilagođavaju potrebama evropskog tržišta i da pronalaze nove kupce.

Sledeće nedelje biće održana sednica Saveta za malinu, na kojoj bi trebalo da se utvrdi proizvođačka cena tog voća. Malinari i otkupljivači imaju različite računice u vezi s tim.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво