Talasanje - Šetnja

Od početka godine u Srbiji je registrovano više od 5 hiljada prigovora potrošača. Potrošači, međutim, često i ne znaju kakva su njihova prava i kako da ih ostvare. U sedmici u kojoj se obeležava svetski dan potrošača, pokrenuta je kampanja pod nazivom „Da kupovina bude milina“. Tim povodom naša sagovornica je Slađana Petrović, načelnica u Sektoru za zaštitu potrošača u Ministarstvu trgovine.

Šta je motivacija ljudi koji su angažovani u humanitarnim i mirovnim akcijama Ujedinjenih nacija i da li te misije ostvaruju svoje ciljeve. Ova pitanja podstakao je jedan tragičan događaj, stradanje srpskog državljanina u avionskoj nesreći u Etiopiji. Za Radio Beograd govori Ratko Petrović, pripadnik najnovije mirovne misije UN u Sudanu.
Svakog drugog četvrtka u martu mesecu, u više od 100 zemalja sveta, obeležava se Svetski dan bubrega. Cilj je podizanje svesti o važnosti organa koji ima ključnu ulogu u održavanju života i upozorenje da su njegova oboljenja česta, opasna ali i izlečiva. Najteže oboljenje- kancer bubrega- u Srbiji se leči primenom najsavremenije terapije. O tome razgovaramo sa prof.dr Zoranom Džamićem, direktorom Klinike za urologiju Kliičkog centra Srbije.

Povodom ekskluzivne izložbe "Berninijeva škola i rimski barok" koja je pre nekoliko dana otvorena u Beogradu gost nam je PR Narodnog Muzeja Lidija Ham, a u emisiji ćemo čuti i segmente nove emisije Kojekuda.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара