Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je za ER-TE-ES da su savetnici nemačke kancelarke Angele Merkel od prištinskih vlasti nedvosmisleno zatražili ukidanje taksa na srpsku robu iako - kako kaže ne veruje da će se to uskoro dogoditi. On je rekao da se na sastanku govorilo o odnosim Beograda i Prištine i kako da se sačuvaju mir i stabilnost. Vučić očekuje da u aprilu bude novih pomaka iz Evropske unije kako bi se trenutno stanje promenilo.

Načelnik Generalštaba, general potpukovnik Milan Mojsilović rekao je za ER-TE-ES povodom pojačanog prisustva policije na severu Kosova i Metohije da je bezbednosna situacija stabilna, ali nepredvidiva. Prema njegovim rečima, postoji stalna komunikacija sa Kforom. Mojsilović je istakao kako se ne može da je stanje vojske redovno, ali da se trenutno ne razmatra njeno uključivanje u rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Premijerka Ana Brnabić položila je venac u dvorištu Vlade, u Nemanjinoj ulici, gde je na današnji dan pre 16 godina ubijen tadašnji premijer Zoran Đinđić. Polaganju venca prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije. Poštu ubijenom premijeru odaju članovi njegove porodice,  nekadašnji saradnici, prijatelji, građani...

Britanska premijerka Tereza Mej uspela je da u razgovoru sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom osigura "pravno obavezujuće" promene svog dogovora o Bregzitu, u poslednjem pokušaju da pred današnje glasanje pridobije podršku britanskih poslanika, koji su zapretili da će ponovo oboriti taj dogovor.

U Arilju je položen kamen temeljac za fabriku za preradu voća u koju će biti uloženo 7 i po miliona evra zajedničkih sredstava Srbije i Mađarske. U prvoj fazi u Arilju će se proizvoditi kaše i voćni koncentrati, koji će se dalje prerađivati u Mađarskoj.

Evropska unija i Savet Evrope su obezbedili četiri miliona evra za realizaciju projekta "Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi - faza dva", koji će trajati do kraja 2021-ve godine, rečeno je na predstavljanju tog projekta.

Koncertom flamenko gitariste Visentea Amiga, u Kombank  dvorani u 20 časova i 30 minuta biće otvoren Gitar Art Festival. Tokom šest dana biće održano devet velikih koncerata, a Beograd će posetiti više od 120 najistaknutijih gitarista.

Vaterpolisti Srbije od 17 časova i 30 minuta igraju protiv Hrvatske u Sisku poslednji meč kvalifkacija Evropa kupa. Duel će odlučiti borbu za prvo mesto u grupi, za šta je našim vaterpolistima potrebna pobeda. Završni turnir je sledećeg meseca u Zagrebu.

Urednik i voditelj: Miroslav Vovodić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво