Novosti dana

U Etiopiji je Dan žalosti posle pada aviona u toj zemlji, na letu od Adis Abebe za Najrobi, kada je poginulo svih 157 putnika i članova posade. Među poginulima je i naš državljanin Đorđe Vdović. Kompanija "Etiopijan erlajns" prizemljila je sve avione Boing 737 Maks 8 iz bezbednosnih razloga. I Kinesko civilno vazduhoplovstvo prizemljilo je oko 100 aviona Boing 737. Nastavlja se potraga za telima stradalih kao i istraga o uzroku pada aviona.

Mladim košarkašima Sloge iz Kraljeva, Priština je zabranila ulazak u Pokrajinu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje taj, kako ga naziva, anticivilizacijski, gnusan i svakoga prezira vredan postupak Prištine. Reaguju i iz kluba.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra ispravnom odluku koruške Katoličke crkve da zabrani misu ustašama ubijenim na Blajburškom polju. Smatra i da je reakcija hrvatskog državnog vrha na tu odluku sramna, jer, kako kaže, dobro znaju da je Blajburg mesto veličanja ustaštva. U Hrvatskoj se, ističe, gotovo svakodnevno šire mržnja i netrpeljivost "prema Srbima i svemu srpskom". Prema njegovim rečima, Srbima se time šalje loša poruka - da nisu dobrodošli, da moraju da se isele ili asimiluju.

Za manje od mesec dana trebalo bi da bude potpisan regionalni Sporazum o romingu zemalja Zapadnog Balkana, kaže državna sekretarka u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić. Očekuje se da do 1. jula 2021. cena rominga u regionu bude ista kao cena u domaćem saobraćaju.

Sportski direktor Fudbalskog Kluba Partizan Ivica Iliev podneo je ostavku dan nakon poraza od Voždovca u Superligi i tako se pridružio treneru Zoranu Mirkoviću. Iliev je za Telegraf istakao da ne želi da trener, niti bilo ko drugi u Partizanu snosi odgovornost za nešto što je samo njegova nadležnost. Fudbaleri Partizana u sredu igraju u Kruševcu protiv Napretka u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво