Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je da to što kosovske vlasti traže od Srbije, da bi nastavile pregovore, predstavlja uvredu za zdrav razum. On je, posle razgovora sa patrijarhom Irinejem i članovima Sinoda Srpske pravoslavne crkve, predstavnicima Prištine poručio da ne troše novac za put do Brisela ukoliko su to uslovi za dijalog. Istakao je da je Srbija uvek spremna da razgovara, ali da bi razgovor trebalo da bude sa onima koji su za to spremni. Zvaničnicima Srpske pravoslavne crkve je preneo, kaže, tačku po tačku, šta sve stoji u kosovskoj platformi za pregovore.

Putnički avion "Boing 737 Etiopijan erlajnsa" u kome je bilo 149 putnika i 8 članova posade, srušio se jutros na redovnom letu od Adis Abebe do Najrobija. Nema preživelih.

Avion se srušio ubrzo nakon poletanja iz prestonice Etiopije Adis Abebe. Kancelarija premijera Etiopije oglasila se preko "tvitera". "Vlada izražava najdublje saučešće porodicama koje su izgubile svoje najdraže". Prema prvim informacijama, avion je bio nov i pre nekoliko meseci je isporučen kompaniji iz Etiopije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je prosečna zarada policajaca sa četvrtim stepenom školske spreme i 10 godina staža - 60 hiljada dinara. Gledajući u evrima, kaže, najveća je u poslednjih 10-12 godina. Posle uručenja sedam kamiona cisterni vatrogasno spasilačkim jedinicama, najavio je da će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o novom povećanju plata policajcima krajem ove ili početkom sledeće godine.

Urednik i voditelj - Slobodan Petrović

Urednik vesti - Irena Jelovac

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи