Novosti dana

„Dragi naši albanski prijatelji, džabe ste krečili, nema ništa od tog posla,“ poručio je predsednik Aleksandar Vučić vlastima u Prištini povodom platforme koju su doneli i dodao da dijalog može da se nastavi, ali na temelju neke "pametnije platforme".

Predsednik je naveo da je kosovski ministar Bedžet Pacoli rekao "sledeće nedelje bismo mogli da ukinemo takse, ali da sednu pregovarački timovi".

"Da nastavimo, valjda pod uslovima njihove platforme, priznamo da je sve njihovo, da je Kosovo nezavisna država u kojoj treba da se formira specijalni sud pred kojem bi odgovarali Srbi za ratne zločine, silovanje Albanki, da se formira posebna komisija koja će da kaže koliku ratnu odštetu treba da platimo", dodao je Vučić.

Podsetio je da Priština nije ispunila ni svoju jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma - formiranje Zajednice srpskih opština, a potom su uveli takse od 100 odsto na srpsku robu, što je kršenje CEFTA sporazuma i SSP, "jer imaju zaštitu velikih zapadnih sila".

U nastavku kampanje "Budućnost Srbije", predsednik Aleksandar Vučić obišao je Podunavski okrug. Posetio je Veliku Planu, Smederevsku Palanku, Azanju, Selevac i Smederevo. U obraćanju građanima Smedereva, posebno je istakao značaj Železare, i najavio je nova ulaganja u njihovom gradu. Posetu Podunavskom okrugu, predsednik Vučić je počeo u Velikoj Plani. Najavio je da će se raditi rekonstrukcija puta Smederevska Palanka - Velika Plana, za šta će biti izdvojeno oko tri miliona evra.

Pentagon je zapretio Turskoj "teškim posledicama" ukoliko kupi ruski protivraketni sistem ES-400, prenosi americki list "Hil". Portparol Pentagona Čarls Samers izjavio je da će se ta kupovina izuzetno loše odraziti na celokupnu vojnu američko-tursku saradnju. Turska, koja je članica NATO planira da kupi ruski raketni sistem, a Sjedinjene Američke Države pokušavaju da je ubede da se opredeli za američki sistem "Patriot".

Urednik i voditelj - Slobodan Petrović

Urednik vesti - Nenad Selaković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво