Talasanje - Šetnja

Vlada Srbije je usvojila predlog Zakona o izmenama i dopunama zakona o autorskim i srodnim pravima i uputila ga na usvajanje Skupštini. Kakva sve poboljšanja bi novi zakon trebalo da donese u ovoj oblasti? Na koje načine će zaustaviti pirateriju? I kako bolje zaštititi nosioce autorskih i srodnih prava? Gosti: Dejan Manojlović, direktor SOKOJ-a i Nikola Vilotić, direktor OFPS-a (Organizacije proizvođača fonograma Srbije).

Upravo je počela šesta sezona kampanje za očuvanje i promociju kulturne baštine Srbije. Cilj je da se ukaže na veliki broj kulturnih dobara koje imamo i koliko su ona važna za naše predstavljanje u svetu i kao turistički potencijal i adut Srbije. O tome razgovaramo sa Milanom Simonovićem, iz organizacije DAR, koja je osnivač kampanje.

Novootkirvena pisma Nikole Tesle od danas se nalaze u beogradskom Muzeju knjiga i putovanja, koji čuva i knjige na pergamentu i fetusu ovaca, jestive knjige od pirinča, budističke molitvenike, knjige na palminom lišću, na stranicama od svile, preko 25.000 knjiga sa potpisima autora, rukopis Tina Ujevića, pismo Isidore Sekulić, originalni garderober kraljice Natalije, štap Kralja Milana, prvi radio u Jugoslaviji, testament Pavla Vuisića. Kroz muzej knjiga i putovanja, Mutej srpske književnosti i Kuću legata provešće nas Viktor Lazić, čija porodica već 250 godina pasionirano skuplja i čuva knjige.

Ivana Španović osvojila je još jednu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u skoku u dalj. Sa njom je razgovarala Snežana Pantović.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се