Vreme sporta i razonode

Trofej Super kupa Srbije u ragbiju 13 ne menja vlasnika. Prošlogodišnji pobednik, Crvena zvezda, u vitrine je uneo treći pehar ovog takmičenja. Na terenu BASK-a, na Carevoj ćupriji, `crveno-beli` su u finalu savladali ekipu večitog rivala, Partizana, rezultatom 62-12. Jedan od junaka utakmice Miloš Zogović biće sa nama na početku ovog izdanja porodičnog magazina Radio Beograda 1. Pridružiće mu se u studiju i saigrač Stefan Nikolić.

Bračni par Glavaški, Jana i Zoran, jednostavno ne može da zamisli život bez mirisa benzina i čarolija koje sobom nosi svet automobila. Prilikom njihovog prvog gostovanja, doznali smo da sve redovno beleže kamerama, svakog meseca imaju po 700 hiljada pregleda klipova na društvenim mrežama, pa će nam ove subote najaviti nove zajedničke poduhvate. Podrazumeva se da i odatle stiže putopis za društvene mreže. Naredne nedelje, pak, kreće sezona i kod nas, junaci ovog segmenta emisije predstaviće se u autoslalomu, na Beogradskom sajmu. 

Dvadeseti  `Gitar Art` festival biće održan od 12 do 17. marta u Beogradu pod sloganom `Applause!`. Festival je u svoje toko dve decenije postajanja uspeo ne samo da održi kontinuitet i da se proširi u više pravaca, već je ove godine sačinio i spektakularnu listu gostiju. Tokom šest festivalskih dana održaće se devet velikih koncerata, a Beograd će posetiti preko 120 najistaknutijih imena gitarskog sveta iz 35 zemalja širom sveta. Naš gost i sagovornik je direktor `Gitar art festivala` Boško Radojković.

Osnovana je Rafting asocijacija Srbije. Danas- nekoliko rečenica o njenim ciljevima i idejama, uz najavu atraktivnog aprilskog dešavanja u Priboju na Limu, na tu temu govori predsednik Rafting asocijacije Srbije Dejan Puzović. Gotovo da nema vikenda da se Damir Mikec, šampion u streljaštvu, ne ovenča nekom titulom. Poslednja je bila pre nekoliko dana, na prvenstvu Srbije. Sutra se igraju utakmice finala Kupa u odbojci u obe konkurencije. U prvoj utakmici, u finalu 54. Kupa Srbije za odbojkaše, igraće Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca. Potom na scenu stupaju dame, sastaju se Železničar i Crvena zvezda.Čućemo očekivanja kormirala `crveno-belih` devojaka Aleksandra Vladisavljeva i šefice stručnog štaba popularnih `dizelki` Mirjane Musulin.

Sajam zanatstva, poslatica i hobija održava se naredne subote. U organizaciji agencije `Super mama`, sutra se u Kragujevcu održava `Pozorišni karneval`. Dve interesantne izložbe predstavljene su juče u Kulturnom centru Zrenjanina. `Bongo...ili družina retkih kućnih ljubimaca`, naziv je nove knjige Vesne Ćorović- Butrić .Basista, pevač i kantautor poreklom iz Kameruna, Ričard Bona, nastupitće u Beogradu, sutra i u utorak. `Mostar Sevdah Riunion` predstaviće se ponovo beogradskoj publici u petak u `Dorćol Placu`. Najbolja srpska džudistkinja Milica Nikolić ponovo je izabrana za sportistkinju godine Crvene zvezde.

Narodni muzej Požarevca u Galeriji savremene umetnosti predstavlja izložbu sačinjenu od kolekcije radova iz umetničke zbirke ambasade Meksika u Srbiji.  `Portreti Srbije: Nada za budućnost` je izložba umetničke fotografije Amerikanca Veslija Čanela koja prikazuje Srbiju kroz slike i priče njenih ljudi, pogledaćemo je u Etnografskom muzeju. U Svilajncu se sutra održava `Pokladni maskenbal`. `Mačkare maskenbal` biće održan 12. marta u Golubincima. U Trgovištu se naredne subote održava još jedna `Džipijada`. Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" iz Čačka i ove godine organizuje tradicionalne `Disove dane`. Vitez kulinarstva Milijan Stojanić obradovaće nas još jednim predlogom jelovnika za nedeljni ručak, a kad smo već kod dobrog zalogaja -U Baču se danas održava `Bačka kulenijada i kobasicijada`.

Tokom emisije pratićemo i aktuelnosti iz sveta sporta, kao i javnog , umetničkog i kulturnog života. Rezultati domaćih i evropskih utakmica, muzika u rasponu od zlatnih `festivalskih` do aktuelnih hitova, ukratko- emisija za sve generacije. Zbog toga će u sredu, 13. marta naše `Vreme sporta i razonode` obeležiti svoj 59. medijski rođendan. I danas delimo ulaznice za fina kulturna dešavanja, za to su zaduženi Dom omladine Beograda, `Akademija 28` i Kulturni centar Čukarica.

 

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović

 

 

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара