Sportski žurnal

Nermin Haskić obeležio je još jedno kolo Super lige Srbije u fudbalu. Posle tri pogotka u mreži Radnika, juče je postigao jedan, zlata i bodova vredan, na Partizanovom stadionu. Dobri momak iz Banovića, koji je tokom karijere igrao još i za matični klub Budućnost, potom Voždovac, Sarajevo, kao i četiri stabilna slovačka prvoligaša, tako se našao na vrhu liste strelaca sa 17 golova. I ne samo to, `Real sa Nišave` učvrstio se na drugom mestu tabele, sa sedam bodova iza vodeće Crvene zvezde, 11 ispred trećeplasiranog Partizana i, uz to, sa ozbiljnim ambicijama u završnici najmasovnijeg takmičenja, Kupa Srbije. Haskić je naš sagovornik u današnjem Sportskom žurnalu Radio Beograda 1, u kome beležimo aktuelnosti iz sveta sporta, iz zemlje i sveta.

Mančester Junajted i Porto plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona. Slavni klub sa Old Traforda bio je bolji od Pari Sen Žermena u glavnom gradu Francuske, dok je portugalska ekipa, posle produžetaka, savladala tim Rome. Danas su na programu prvi susreti osmine finala  Lige Evrope. Iz tenisa - Masters u Indijan Velsu sigurno je jedan od najzahtevnijih turnira u ATP kalendaru, posle četiri grend slem takmičenja. Po velikim vrućinama za ovo doba godine, za trofej treba nanizati šest ili sedam pobeda s jakim rivalima. Na takvog se odmah namerio naš Novak Đoković, koji će ukrstiti rekete s Nikom Kirjosom. Od naših, biće tamo još Lajović, Đere i Krajinović.

Strahinja Jovančević još ne može da veruje da je osvojio bronzu na dvoranskom EP u Glazgovu. Atletičar Crvene zvezde priznaje da od uzbuđenja zbog istorijskog skoka (8,03 metra) nije mogao da spava. Iskreno konstatuje i da najbolje skače u petoj i šestoj seriji. To se dogodilo i u Škotskoj, kada je prvi put u karijeri skočio preko osam metara.

Prethodnih dana pratili smo na našem programu i Evropsko prvenstvo rvanju za takmičare do 23 godine, danas sledi završni osvrt i rezime učešća predstavnika Srbije. Pratićemo i ostala dešavanja iz sveta sporta, jer ovo je emisija u kojoj danas možete slušati ono o čemu ćete sutra čitati na novinskim stupcima.

 

Današnju emisiju uređuje i vodi Željko Stefanović.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво