Kod dva bela goluba

„Naš život je satkan samo od svetlosti i ljubavi. Ko poželi nešto više i mašta o nečem lepšem, na putu je da postane pesnik.“

Dušan Kovačević rođen je 12. jula 1948. godine u selu Mrđenovcu pored Šapca. Osnovnu školu završio je u Šapcu, a gimnaziju u Novom Sadu. Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju studirao je u Beogradu, diplomirao je na odseku Dramaturgije 1973. godine. Radio je kao dramaturg za Dramski program Televizije Beograd. Bio je docent na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a od 1988. godine je direktor Zvezdara teatra.
Sedamdeseti rođendan književnika Dušana Kovačevića, Biblioteka grada Beograda obeležila je objavljivanjem knjige „Humor je svetlost".

Govoreći o svom stvaralaštvu u razgovoru kojim se otvara knjiga, Dušan Kovačević je istakao kako se pisanjem, maštom, humorom i ironijom oslobađao mraka sakupljenog u sebi.

U večerašnjoj emisiji „ Kod dva bela goluba", Kovačević nam otkriva kako je postao pisac, kako je 1969. godine, skoro nenamerno, upisao dramaturgiju na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju  i kako je pisanje, do tada čista razbibriga, postalo „moranje"  i životni poziv.  Otkriva nam i kako je još kao student ušao u Atelje 212 sa dve drame „Maratonci trče počasni krug" i „Radovan Treći" i kako mu je dobrodošlicu poželeo Borislav Mihajlović Mihiz.

Autor: Tamara Krstić

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво