Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je kampanju "Budućnost Srbije" posetom Jablaničkom okrugu. Prvo je obišao Vlasotince, a potom i opštinu Bojnik. Vučić je tom prilikom, povodom pretnji iz Prištine, poručio da će Medveđa i Sijarinska Banja, koje će obići tokom dana, "ostati Srbija" i da će država u taj deo zemlje ulagati sve više novca. Ekonomska situacija je dobra, pa će plate i penzije biti veće, obećava Vučić. Izrazio je, međutim, zabrinutost zbog situacije u vezi sa Kosovom i Metohijom. Prema njegovim rečima, naša zemlja se suočava sa iracionalnim rukovodstvom u Prištini, čiji su budući potezi neizvesni.

U Beogradu se održava zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske, posvećena unapređenju saradnje i zajedničkim projektima. Pre sednice, premijerka Ana Brnabić sastala se sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem, a održani su i bilateralni sastanci resornih ministara dveju vlada. Nakon sednice, predviđeno je potpisivanje više sporazuma o saradnji u različitim oblastima.

Američki predsednik Donald Tramp i lider Severne Koreje Kim Džong Un nisu postigli dogovor o denuklearizaciji na samitu u vijetnamskoj prestonici Hanoju. Samit je skraćen za dva sata, a svetskoj javnosti obratio se samo američki predsednik Donald Tramp. Izjavio je da "iako su vodili konstruktivne razgovore sada nije trenutak da bilo šta potpiše sa severnokorejskim liderom". Tramp je rekao da "Kimova vizija denuklearizacije nije u skladu sa američkom, ali da će razgovori biti nastavljeni.

Drugo polufinalno veče Beovizije na kojoj se bira naš predstavnik za predstojeći Evrosong, prenosimo večeras od 21 čas na prvom programu. Sinoć je izabrano 6 finalista, a i večeras će se takmičiti 12 učesnika u borbi za preostalih 6 mesta u finalu koje će biti održano u nedelju. Ovogodišnji Evrosong održava se od 14. do 18. maja u Izraelu.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво