Novosti dana

Srbija i čitav region jesu deo Evrope, Srbija želi mir i saradnju sa susedima, da deli i bude deo evropskih vrednosti, rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. Kaže da Vlada radi na tome da sprovede sve evropske standarde, prevashodno u interesu građana. Reagujući na izjavu francuske ministarke za evropske poslove Natali Loazo da sada stanje Unije ne omogućava nova pridruživanja, Mihajlovićeva kaže da je uverena da Srbija i čitav naš region imaju vrednosti kojima mogu da doprinesu Evropskoj uniji, jednako kako "svima nama nedostaje primena standarda kako bismo naše zemlje učinili efikasnijim za građane".

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je da su u toku napori da se postigne sporazum između Beograda i Prištine koji bi garantovao održivo rešenje, preneli su prištinski mediji. Prema  rečima Kocijančičeve, takav sporazum je hitan i odlučujući za obe strane.

Prosečna plata u decembru prošle godine bila je 443 evra, objavio je Republički zavod za statisku. U izjavi za RTS direktor Zavoda Miladin Kovačević naveo je da od januara 2017-te postoji ravnomeran trend rasta zarada,pa je sa tadašnjih 377 evra dostigla 443 evra. Kovačević je rekao da se od početka prošle godine primenjuje novi način obračauna zarada koji je obuhvatniji i time realniji, ali da je zbog toga često i kritikovan.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas, na zahtev Vašingtona, sednicu posvećenu situaciji u Venecueli, pošto su snage predsednika Nikolasa Madura sprečile tokom vikenda konvoje sa humanitarnom pomoći da udju u tu zemlju. Sjedinjene Američke Države i mnoge zapadne i latinoameričke zemlje podržavaju opozicionog lidera Huana Gvaidu za privremenog predsednika, dok Rusija, Kina i druge zemlje podržavaju Madura i protive se mešanju u unutrašnja pitanja Venecuele.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Irena Jelovac.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво