Talasanje - Šetnja

Ko su „digitalni radnici“ i zašto rade na globalnim platformama? Prema Indeksu onlajn rada koji je razvio Oksfordski institut za internet, Srbija je tokom decembra 2018. godine bila rangirana kao deseta u svetu, a četvrta u Evropi po obimu radne snage u digitalnom radu. O rezultatima i ciljevima istraživanja koje su uradili Centar za istraživanje javnih politika i Ulof Palme centar u Srbiji govori Branka Anđelković koja je učestvovala u tom istraživanju.

Dr Petar Dragić, hirurg, pionir laserskih operacija vena i jedan od prvih u svetu koji je uveo laser u lečenje bolesti krvnih sudova je naš današnji gost. Sa njim ćemo razgovarati o učestalosti bolesti vena, ali i o prestižnoj nagradi koja mu je dodeljena u Brazilu kao i o razlozima zbog kojih je izabrao da ostane u svojoj zemlji.

U rubrici „Pogled u svet" o drugom susretu Trampa i Kim Dong Una i očekivanjima od Samita u Vijetnamu. Predstavljamo i novinu u borbi protiv organizovanog međunarodnog kriminala, mobilnu aplikaciju „crime stoppers" pomoću koje, tvrde njeni autori, potpuno anonimno građani mogu da prijave počinioce krivičnih dela. Ta aplikacija je namenjena borbi protiv trgovine ljudima, oružjem i drogom.

O delovanju i uticaju sekti u Srbiji. Koliko se država bavi tom problematikom. Zašto se o sektama govori samo kiada se dese nemili događaji sa sumnjivim ritualnim obeležjima? Kako zaštititi mlade od njihovog uticaja, pitamo Zorana Lukovića, člana Evropske federeacije za zaštitu od sekti.

Urednik i voditelj - Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи